19min.bg

Служители от Пирогов се оплакаха от бившия си шеф Балтов

Служители на УМБАЛСМ Н.И.Пирогов, желаещи да останат анонимни, написаха писмо, в което се оплакват от бившия изпълнителен директор проф. Асен Балтов. Сигналът е получен в ABCnews.bg. Публикуваме цялото писмо:


"Поводът за това писмо касае управлението и поведението на изпълнителния директор Проф. Асен Балтов в най-голямата спешна болница. Искаме да насочим Вашето внимание върху няколко точки, за които настояваме да се извърши проверка. 


В Пирогов няма лекари със сертификат за извършване на артроскопии, тъй като специалистите, които работеха в тази област, бяха принудени да напуснат от Проф.Балтов (справка в Човешки ресурси – д-р Л.Захариев, д-р Д.Пацев, д-р М.Илиев). Но въпреки това такива операции се извършват от лекари, които не са в трудово-правно отношение с Пирогов. В частност от Д-р Дамянов - артроскопист, работещ към момента в СБАЛТОСМ Проф. Шойлев. Тези артроскопии за нас са КРИМИНАЛНИ. Последната е извършена на 07.06.2021г. в Първа травматологична клиника. 


Хирургичните и Травматологичните Клиники бяха гръбнака на спешността в Пирогов. На тези Клиники Проф.А,Балтов извърши „преструктуриране”. Резултатът е обезглавена хирургична дейност, уволнени над 40 специалисти хирурзи и травматолози с голям професионален опит и ценз, масово напускане на медицински сестри. По този начин се измести фокуса на спешността в Пирогов.   


Към настоящият момент Пирогов е с огромен кредитен дълг над 65 000 000 лв. 


Към настоящият момент има огромен кадрови дефицит. 


Насочваме вниманието Ви към обекта на "Пирогов" в Царево. Не става ясно колко е рентабилен този проект за болницата, която към настоящия момент е с голям кредитен дълг и дефицит на кадри. Всеобща тайна е, че Проф.А.Балтов има къща в гр. Царево и е в топли отношения с местния кмет. 


Управлението и отношението на проф. Балтов към служителите на Пирогов беше в диктаторски стил. Всичко, което не може да реши доброволно, го решава „доброзорно”, както обича да се изразява самият той. Вероятно се чувства недосегаем, афиширайки топлите връзки, които има със семейство Илиана и Андрей Йотови, към които ние изпитваме респект. 


И накрая... "Поклон пред всички наши колеги в Пирогов, които се бориха и се борят с пандемията, причинена от КОВИД 19", завършва писмото, което е анонимно подписано.