19min.bg

Снегът ще обхване цялата страна

До края на деня се очаква снеговалежът да обхване цялата страна, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. В момента слаб сняг вали в София, проходите на Републиката и Шипка, в районите на град Елена, Троян, Добрич, Враца, Пазарджик, Габрово, Ловеч, Монтана, Силистра.


От Столична община съобщиха, че до 5.00 часа тази сутрин са почистени всички улици, по които се движи градския транспорт, също така  и стръмните и опасни участъци по вътрешно-кварталната мрежа. Почистени са още и пътните прлатна околодетските градини и училища.


Автомагистралите Тракия, Хемус и Марица са сухи, а пътищата са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, Върбишки както и Дюлински. Мъгла има в районите на Ивайловград и Тополовград, като видимостта е намалена до 150 м. Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства - товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак – Доспат и през проходите Вратник и Троян – Кърнаре.