19min.bg

Снимките на Борисов станаха международна тема

      Обясненията на българския премиер Бойко Борисов около публикациите на скандални снимки от неговата спалня, на които се вижда как той спи на фона на много пари, пистолет и златни кюлчета , станаха не само българска, но и международна тема.
Медиите обръщат специално внимание на факта, че на шкафчето до главата на българския премиер има пистолет. Не са оставени без внимание и пачките с банкноти от 500 евро и няколко златни кюлчета от друга снимка, които изглежда, се намират в същата тази спалня, синтезира БГНЕС.
Брюкселското издание Euractiv припомня, че преди седмица анонимен подател предостави на медиите запис, в който глас, подобен на този на Борисов, прави цинични коментари по отношение на друг политик, признава тормоз над компания и се подиграва с премиери на някои държави от ЕС. Изданието подчертава, че записът вероятно е направен през април 2018 г.
Борисов не оспори истинността на снимката, на която той спи в държавната резиденция, но твърди, че всичко останало е постановка, организирана от неговите политически противници.
В коментара си Ройтерс уточнява, че България, която е една от