19min.bg

Собственикът на Хиполенд с отворено писмо до веригата Комсед

Изпълнителният директор на веригата магазини за играчки "Хиполенд" Мариан Колев" изпрати отворено писмо до изпълнителната директорка на конкурентната верига Комсед Галина Гавраилова. То е оформено като право на отговор на позицията, която Гавраилова разпространи по повод негови думи в медиите.

Публикуваме отвореното писмо без редакторска намеса:

    ПРАВО НА ОТГОВОР
    на Отвореното писмо на
    г-жа Галина Гавраилова, Изп. директор на „Комсед“ АД,
    публикувано на 19.09.2020г.

    София, 21 септември 2020г.

    Няма да коментирам в детайли драматичното изявление на г-жа Гавраилова.

    Любопитно ми е как въпросната бизнес дама се самоприпозна, защото пред телевизионните канали, които ме интервюираха, аз не съм споменавал името на фирмата и името на човека, отправил ми неприличното, според мен, бизнес предложение.

    Твърдя, че всичко, което съм казал, е истина. Разбира се, тя се различава от "истината" на г-жа Гавраилова. Понеже същата бизнес дама обвинява медиите, че не са й поискали мнението - е, как е можело да се случи, след като те не знаеха кого конкретно съм визирал?


    Считам, че е невъзпитано да продължавам да занимавам българското общество с мои лични казуси и затова няма да давам повече допълнителни коментари към това, което вече съм казал по темата, още повече, появиха се многобройни интерпретации в различни медии на някои от моите изказвания".



Паралелно с това от веригата магазини съобщиха, че специализираният педиатричен видеоколоноскоп Olympus е на стойност 24 500 лева, като голяма част от сумата е формирана от допълнителните приходи, генерирани в началото на месеца, когато хората купуваха плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към компанията, която беше подложена на масирани проверки от властта, след като собственикът и се оплака от полицейски произвол, а служителите му станаха част от протеста срещу управляващите.