19min.bg

София събра 32 млн. лв. повече от данъци и такси

Заместник-кметът по финансите на София Дончо Барбалов отчете изпълнението на бюджета на столичния град за миналата година. Данните са оптимистични по отношение на събираемостта, която е нараснала спрямо предходния период. Документът се внася за обсъждане от Столичния общински съвет утре.


Преди това в сградата на общината се събраха различни граждани и представители на техни организации, за да бъдат запознати с изпълнението на бюджета. Освен зам.-кмета по финансите, сред отчелите се представители на институцията беше и главният архитект на София Здравко Здравков, както и директори от отделните направления в общината - здравеопазване, образование, строителство и инвестиции, транспорт, култура, спорт и др. Всеки от тях представи изпълнените проекти и извършени разходи в съответната сфера през миналата година. Отговорено бе и на въпросите, зададени от присъстващите на обсъждането общински съветници и граждани.


Общото изпълнение на бюджета на СО за 2017 г. е в размер на 1,054 млрд. лв. Собствените приходи са изпълнени 100% и са в размер на 640,26 млн. лв. или с 32,2 млн. лв. повече, отколкото през предходната 2016 г.


Документът е внесен и за обсъждане на предстоящото заседание на Столичния общински съвет.