19min.bg

София ще получи облекчени цени на тока: Фандъкова


След като 19 минути първи повдигна темата за компенсиране на общините за 4-кратно скочилите сметки за ток и газ, защото това означава спасяване на детските градини, яслите, болниците, поликлиниките, освен на градския транспорт, правителството най-накрая намери време да чуе и поне да обещае адекватно отношение, защото не е към кметовете, а към хората, които използват тези услуги.


 


Това беше основна, но не и единствена тема на срещата на премиера Кирил Петков с Йорданка Фандъкова. Тя разказа за обсъжданията по време на тяхната беседа, на която тя беше придружавана от заместник-кмета по финансите и здравеопазването на София Дончо Барбалов, а министър-председателят от своя говорител Лена Бориславова:


 


"Обединени усилия за строителството на двата нови участъка от третата линия на метрото, затова разговаряхме днес с министър-председателя Кирил Петков.



 
 Благодаря му за личната подкрепа за новите 9-километра и за разбирането му, че това е начинът да намалим трафика и да имаме по-чист въздух.



 
 За новото строителство общината осигурява 409 млн. лв., което е повече от половината от нужните средства. Първото плащане от 13 млн. лв. правим през този месец от бюджета ни, за да започнем през пролетта строителството на участъка през район „Подуяне“.