19min.bg

София вече и с Нощ на театрите

След набралата популярност у нас световна инициатива Нощ на музеите се задава и Нощ на театрите. На 14 септември София ще бъде сцена до след полунощ, защото за първи път - подобно на много други европейски градове, столицата ни ще има свой сценичен празник. В афиша са включени спектакли на повечето наши театри с преференциални цени. Зрителите ще могат да се разходят зад кулисите, да видят какво се случва в гримьорните, да разговарят с актьори и режисьори, да вземат автографи. Планират се и прояви на открито.

Ованес Торосян влиза в битка за „Лъв на бъдещето" на кинофестивала във Венеция, който се открива днес. Актьорът е сред участниците във филма „Отчуждение" на режисьора Милко Лазаров, включен в специалната програма „Венециански дни". Всички ленти в раздела се състезават за наградата за дебют „Лъв на бъдещето". Торосян съобщи в ефира на “Дарик”, че на 1 септември пътува за Венеция. Ден по-късно е прожекцията на „Отчуждение".


На 17-тото издание на София Филм Фест лентата печели наградата за Най-добър игрален филм, присъдена от международно жури. След официалната си световна премиера във Венеция, филмът е поканен за участие на редица престижни международни фестивали.