19min.bg

Софийска вода оттегли искането си за нови цени

Със сериозен скандал започна днешното заседание на ДКЕВР, на което трябваше да се обсъждат новите цени на водоснабдителната и канализационната услуга от Софийска вода.


Представители на дружеството не дойдоха, като председателят на енергийния регулатор Евгения Харитонова прочете писмо от дружеството. В него се посочва, че те оттеглят искането си относно новите цени на водата.


Припомняме, че Софийска вода поиска още от лятото на миналата година услугата, която предлага да скочи с около 14%. Преди 2 седмици обаче от ДКЕВР заявиха, че не само, че няма да дадат това увеличение, но дори ще намалят цената на водоснабдителната и канализационната услуга с 4%.


„ След като Софийска вода е преценила, че това е в разрез с нейния интерес, тя е оттеглила заявлението си с писмо от 12 април", заяви Евгения Харитонова.


От дружеството заявяват, че ДКЕВР няма основание да проведе планираните за днес заседания, но Харитонова каза, че няма никаква пречка да се проведе общественото обсъждане. На него присъстваха представители на общината, на гражданските движения и Столичния общински съвет.


Като допълнителен аргумент от Софийска вода посочиха, че не искат да присъстват на заседание относно цените на водата в предизборен период, което допълнително да доведе до политизиране на ситуацията.