19min.bg

СОС прие бизнесплана на столичното парно за 2014 г.

Столичният общински съвет прие бизнес-плана на Топлофикация - София за 2014 година. В него за предвидени 60 млн. лв. инвестиции, заяви изпълнителният директор Стоян Цветанов.


Дружеството планира да изгради 2 нови когенериращи инсталации, да модернизира други 4 съоръжения и да подмени над 37 км от топлопреносната мрежа.


" В този бизнесплан са заложени неща, които ръководството получи като задача преди 3-4 години, когато започна работа, заяви столичният кмет Йорданка. Фандъкова. Тя посочи, че едно от тези неща е подобряването на работата с клиентите. Фандъкова отбеляза и една от вече реализираните мерки - отпадане на лихвите върху прогнозни сметки.


„Столичната община е собственик на Топлофикация, но зад цялата регулация на входа и на изхода на дружеството стои държавата”, заяви Йорданка Фандъкова. Преди 2 седмици от Българския енергиен холдинг (БЕХ) поискаха Общината да изтегли заем, за да погаси дълговете на Топлофикация София.


Стоян Цветанов посочи, че задълженията на дружеството са 628 млн. лв., но трябва да се отчете също, че има да получава близо 100 млн. лв. за произведена електроенергия от НЕК. Той отбеляза, че са успели да намалят задълженията на дружеството за периода, за който са поели управлението.