19min.bg

Спасиха живота на 19-годишния доброволец Светослав, обгорял при борба с огромен пожар

19-годишният Светослав Димитров от Свиленград, който обгоря жестоко, докато като доброволец помагаше при гасенето на пожар, вече е в стабилно състояние и няма опасност за живота му, съобщиха от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

Младежът все още е в реанимация, но лекарите са убедени, че няма рискове за здравето му и лечението му върви в добра посока, съобщи за Dir.bg пиарът на болницата Антония Иванова.

Жизнените му показатели са добри. Светослав е в кондиция и говори. Лечението му обаче ще е продължително, защото предстоят още възстановителни процедури,  включително и пластики.

Светослав Димитров получи 75% изгаряния по цялото тяло като доброволец при гасенето на пожарите в Свиленградско в средата на миналия месец. Младият футболен треньор от школата на Свиленград пада от цистерна на колесен трактор при преминаване на машината през задимен и с намалена видимост участък към село Райкова могила в местността Каламишко дере. В един момент трактористът открива, че момчето го няма и се връща назад. Намира го на 100 метра от трактора силно обгорял на земята. Транспортира го до селото, където вече полицаи го закарват в Центъра за спешна медицинска помощ в Свиленград и оттам - в клиниката по изгаряния в пловдивската болница.

Няколко дни преди инцидента Светослав разбира, че е приет за студент в Националната спортна академия - треньорски профил, което е мечтата му.