19min.bg

Срив на цените на панелните жилища

С 23 % са паднали цените на панелните жилища за последните три месеца на миналата година, сочат данни на „Адрес Недвижими имоти”. В „Младост" стойността за квадратен метър сега с 60 евро по-ниска от средната за края на миналата година. В „Люлин" цената е паднала с около 100 евро. В Студентски град обаче се е повишила с 50 евро. Цените на апартаментите ново строителство също са се понижили в края на миналата и началото на тази година. В момента на пазара в София се предлагат 115 000 жилища. Въпреки намалените цени в почти всички столични квартали, купувачи на имоти продължават да липсват.
По данни на "Адрес недвижими имоти" през миналата година се е увеличило предлагането на жилища под наем, като е регистрирано увеличение от 20%. Най-висок е бил скокът на наемите в Русе - с 31%, а най-нисък в Благоевград - близо пет на сто.
Както 19` първи писа подобно на цените в жилищния сектор и при наемите на офис площите има сериозен спад. Най-значително понижение има в наемите на офис площите във велико Търново и Русе – с над 20 на сто. В София намалението е с 0,94%.