19min.bg

Станишев: БСП е последната истинска партия

Сергей Станишев ще се оттегли от ръководството на БСП, но той остава лидер на Коалиция за България, стана ясно на пленума на партията в събота. 

„Като председател на КБ ще продължа да работя за единството, развитието, укрепването, изпълването на нашата коалиция с дълбоко съдържание, което да даде нова допълнителна енергия“, каза Станишев. Той подчерта, че БСП е останала последната идейна партия, „единствената, в която политическото е водещо, не корпоративните интереси или тези на спонсорите, а именно каузата.“ По думите му, БСП има нужда от промяна, нови хоризонти и нова енергия, за да има доверието да промени България. „Можем да бъдем партия на общественото доверие“, добави той.

Станишев ще се оттегли официално по време на конгреса на БСП на 27 юли. Една от най-коментираните фигури за негов наследник е министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който е и новият зам.-председател на ИБ на БСП. Според евродепутата Илияна Йотова обаче, е време „БСП да бъде водена от жена“. Йотова бе категорична, че самата тя няма да се кандидатира за поста, предаде Гласове.