19min.bg

Станишев: ЕНП и ГЕРБ нападат Нинова, защото БСП набира преднина и са в паника

„Ясно е, че идеята за писмото на Антонио Лопез не е негова, а е по-скоро удовлетворение на молба от София”, коментира президентът на ПЕС Сергей Станишев в своя позиция, разпространена от медийните му сътрудници. Той пише още, че очевидната тенденция БСП да набира преднина в предизборната кампания предизвика серия десни атаки към партията и към лидера й Корнелия Нинова. „Това не е нищо друго освен паническа реакция заради предстоящата изборна загуба за ГЕРБ“, добави Станишев.


Брюксел“ не е командна кула, от която „нареждат“. „Брюксел“ са страните-членки на ЕС, техните премиери в Европейския съвет, националните делегации в Европарламента, комисарите на съответните страни. Няма началници и няма подчинени. Но на ГЕРБ не е познат политическият характер и затова те винаги са 100% зад решенията на своите „началници от Брюксел“.


Фактът, че генералният секретар на ЕНП се е заел от името на цялата партия да мъмри лидера на национална и очевидно независима политическа сила, каквато е БСП, е най-малкото странен. Очевидно е, че идеята не е негова, а е по-скоро удовлетворение на молба от София. Естествено е в момент, в който БСП изобличава очевидните грешки на ГЕРБ, а ЕНП губи позиции в още една европейска страна, да има опит да се повлияе на предизборната кампания. Това обаче няма да спаси ГЕРБ от загубата“, категоричен бе Станишев.