19min.bg

Станишев съди Цветанов за клевета и набедяване

При поредния му разпит вчера, като бъдещ обвиняем, Цветан Цветанов направи последен отчаян опит да отклони общественото внимание за съзнателното му разпореждане за незаконно подслушване на журналисти, магистрати, бизнесмени и политици от заключенията на Прокуратурата на Република България.


В нелепите си изявления за пореден път той излъга като обяви, че лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев е купил своя пост – президент на ПЕС. По-късно от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха прессъобщение, според което партията внася сигнала в Софийската градска прокуратура.
Днес Сергей Станишев поиска незабавно разследване на тази жалка и долна лъжа на лицето Цветан Цветанов, както и на сигнала на ГЕРБ. Станишев обяви, че сваля своя имунитет и е на разположение на прокуратурата за извършване на проверка, ако такава е необходима.
Цветан Цветанов е най-дискредитираният политик в страната, разследван за извършването на редица престъпления и злоупотреба с власт. Вместо да запази поне човешкото си достойнство като се извини на българските граждани и напусне политиката, той продължава да се компрометира с тиражирането на очевидни компромати, криейки се страхливо зад имунитета си на кандидат за народен представител.
    В паниката и истерията си, че ГЕРБ ще претърпи изборен провал, Цветанов се опитва с грозни предизборни лъжи да отклони вниманието от собствените си проблеми и от факта, че предстои да бъде обвиняем за поредицата закононарушения и злоупотреби.
Тези отчаяни действия на лицето Цветан Цветанов няма да го спасят от прокуратурата. Той, както и върхушката на ГЕРБ ще трябва да понесат наказателна отговорност за всички свои незаконни действия за времето на управлението си през последните 4 години.
В своята наглост и самозабрава Цветан Цветанов по същество, наклевети и набеди в корупция не само Сергей Станишев, но и лидерите на над 30 партии и организации от европейското социалдемократическо семейство, сред които френския президент Франсоа Оланд, президента на европейския парламент Мартин Шулц, белгийския премиер Елио ди Рупо, редица други премиери на европейски държави, както и няколкостотин делегати от ПЕС, които избраха Станишев с мнозинство от 91% за президент на ПЕС.
Такава лъжа не може да бъде подмината!
Затова лидерът на БСП Сергей Станишев заяви: „Ще съдя Цветан Цветанов за клевета”/по чл. 148 ал.2 във връзка с Чл. 147 ал. 1 от НК /. Ако същите твърдения се съдържат и в сигнала на ГЕРБ до прокуратурата, всички, които са участвали в съставянето и изготвянето му, ще бъдат съдени за клевета и набедяване.
Тъй като с твърдението си Цветан Цветанов засегна авторитета и на една от двете най-големи партии в европейското политическо семейство, лидерът на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода, вече нарече твърдението му "грозни лъжи с предизборна цел".
По този начин, за да спаси себе си Цветан Цветанов въвлича в предизборни нелепици и Европейската народна партия.
Във връзка със сключения конкретен договор за подмяна на документите за самоличност, Станишев припомни:

     1. Комисията по изготвянето заданието бе съставена от широк експертен кръг от ведомства, върху които нито министър-председателят, нито министърът на вътрешните работи имат дисциплинарна власт.
    2. Техническото задание, включително технологията и начина на издаване, беше одобрено от мисия на TAIEX /службата за техническа помощ към ЕК, съставена от най-добрите европейски експерти/.
    3. Цялата документация, оборудването, системата за производство и персонализация, както и конструкцията на самите документи за самоличност, беше консултирана и реализирана под наблюдението на най-изтъкнатите специалисти по защитени документи, като: Федералната криминална служба в Висбаден /Германия/, Швейцарската документна лаборатория, Институтите ФОГРА и ФИМЕ /най-авторитетните инстанции за проверка на качеството на материалите и готовите документи в Европа/, както и от водещи експерти на министерството на вътрешните работи на Германия.
    4. Като потвърждение на признанието, че българските документи за самоличност са едни от най-добре защитените в Европа. През април 2011 г. в България се проведе семинар на ЕС за защитените документи.
    5. Трябва да се има предвид, че цената от 116 милиона евро /с ДДС/  включва всички технически разходи по оборудването, както и издаването на документите за седем години напред. Оборудването /хардуер, софтуер/ е за около 45 млн.евро, а остатъкът е за производството и персонализацията на над 6 млн. картови и над 2,5 млн. други документи.
    6. Това е най-ниската цена на документи от този клас в Европа.

Цветан Цветанов многократно е лъгал и набедявал с изявленията си, дори от парламентарната трибуна. Сред лъжите му бе и тази, че горнооряховските лекари са умъртвили живородено дете. По-късно медицинска експертиза отрече твърденията му. Сега отново лъже. Цветан Цветанов беше министър на вътрешните работи почти четири години, и ако е имало доказателства, че е била опорочена поръчката за избора на фирмата-изпълнител за подмяната на документите за самоличност е трябвало да ги предостави.