19min.bg

Стара Загора с допълнителни противоепидемични мерки

С решение на Общинския оперативен щаб за превенция разпространението на Covid-19 в Стара Загора се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки, предаде БНР.


Временно се забранява разходката на домашни любимци в радиус над 250 метра от постоянния или настоящия адрес на собственика.


Преустановява се събирането на повече от двама пълнолетни, както и на групи от малолетни и непълнолетни с три или повече лица на открити обществени места.


Клиенти, които изчакват ред извън търговският обект трябва да бъдат на разстояние един от друг не по-малко от два метра.


За целта управителите на  търговските обекти е необходимо да обезпечат това като се запази организацията за ограничаване за намиращите се вътре в търговският обект.


Препис от заповедта е връчена на кметовете и кметските наместници на територията на община Стара Загора, зам.-кметовете, секретари на общината и директора на областната дирекция на МВР за изпълнение, както и на директорите на РЗИ-Стара Загора и на областния управител за сведение.


В област Стара Загора вчера беше въведен вечерен час. Със заповед на областния управител беше забранено излизането навън между 21 до 5 часа.