19min.bg

Столична улица вдигна ръце от Строителната гимназия

За ужасяваща ситуация сигнализираха читатели на 19 минути. Ученици от Професионалната гимназия по подемна строителна и транспортна техника на столичната улица Марко Балабанов № 2 години наред притесняват хората , живеещи и работещи в района.


"Положението е нетърпимо. Разбиват колите ни, опропастяват градинката на площад Възраждане, пушат марихуана и подвикват дебелашки сексуални шеги на минувачите", възмущавт се хора в квартала. Една сутрин, всички коли, паркирани около училището осъмнали без чистачки, разказаха те. Парадоксално е, че гимназията, в която се обучават само момчета, се намира точно до Столичната дирекция на вътрешните работи.


"Това не е училище, а сборище на пропаднали наркомани", заяви съседка, която живее в близост до набеденото школо. "Нито директорката, нито пазачите могат да ги озаптят, по цял ден стоят пред училището, закачат минувачите, пушат цигари, пият бири и бягат от час", добавя възмутената дама.


Потърсихме за коментар директорката на строителната гимназия, но ни бе отказана връзка с нея. Вместо това, изключително груба дама, която не пожела да се представи, заяви, че „подобно нещо няма“ и дори, че в района нямало градинка, макар тя да е точно на 2 метра от сградата на гимназията. Дамата добави, че нямало как да се докаже, че това са ученици от тяхната гимназия. На въпроса на 19', дали наистина в училището се употребяват наркотици, тя избухна и отрече.


Хората от квартала започват събирането на подписка, която да бъде изпратена до Министерството на образованието. В нея те ще поискат затварянето на училището, а някои от гневните съседи се заканват и за саморазправа, ако от училището не предприемат мерки спрямо собстевните си възпитаници.