19min.bg

Столичният инспекторат проверява заведенията

През нощта на 6 срещу 7 март служители на Столичния инспекторат са извършили проверка на заведения в три столични района- Средец, Възраждане и Красна поляна, съобщиха от пресцентъра на Столична община, съобщи БГНЕС.


Предмет на контрол от страна на инспекторите е присъствието на ненавършили 16-годишна възраст лица, посещаващи след 22 часа обществени места без родител или осигурено от родителите пълнолетно дееспособно лице за придружител на децата. Акцията е част от предприетите от декември 2008 г. по заповед на кмета на Столична община проверки в дискотеки, заведения, барове и интернет клубове.
Със съдействието на 1 РУ на СДВР, Столичната регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, Столичната дирекция „Пожарна безорасност и защита на населението” и Агенцията за защита на потребителите, служителите на Столичния инспекторат провериха заведения в район "Средец”. Съставени са четири акта за административни нарушения за сервиране на алкохол на лица под 18 години на съсобственика и бармана на бар "Буковски” на ул. "Христо Белчев” № 8 А и на управителя и помощник-управителя на бар "На края на вселената” на ул. "Христо Белчев” № 1. На фолк клуб "Версай” на ул. "Съборна” № 3 беше направен констативен протокол за поставени стойки на тротоара и пирамиди на уличното платно с цел запазване на място за паркиране. В събота и неделя инспекторите провериха търговски обекти в районите "Възраждане” и "Красна поляна”. Търговците-нарушители бяха санкционирани с 30 глоби с квитанции и с 4 акта за административни нарушения.