19min.bg

Стрелецът, убил 8 в чешки ресторант, е ликвидиран

Мъжът, който днес следобед застреля осем души в ресторант в чешкия град Ухерски Брод, е убит, съобщи министър на вътрешните работи в страната Милан Хованец. Според други медии обаче мъжът е насочил оръжието към себе си и се е застрелял сам.


„Извършителят е ликвидиран, ситуацията в ресторанта в Ухерски брод вече е овладяна. За съжаление вече ми потвърдиха, че са убити осем души. Има и много ранени, включително и сервитьорка. Става въпрос за 60-годишен мъж, който е влязъл в ресторант „Дружба” въоръжен с два пистолета. Имаме непотвърдена информация, че е мъжът е бил с психични отклонения”, съобщава кметът на Ухерски Брод Патрик Кунчар, цитиран от чешката телевизия.


Преди да влезе в ресторанта, стрелецът се свързал с Националната телевизия на Чехия и съобщил за намеренията си. Той нахлул в заведението и първоначално взел клиентите за заложници. Малко след това от вътре е била изнесена тежко ранена жена. Останалите хора там обаче продължавали да бъдат държани за заложници. 


Малко след 15:30 часа в ресторанта нахлули специалните части и успели да убият стрелеца. Вътре обаче установили, че той е застрелял осем души.