19min.media

Световен шампион се бори за депутат в София от Бригада

Световен шампион по джиу-джицу от САЩ и европейски по същия спорт и 3-кратен по сумо, треньор на националния отбор на България, в който всички състезатели станаха първенци на континента под негово ръководство, Николай Николов е най-изненадващият водач на листа в най-големия в страната 23-и МИР в София. В който и живее вече четвърт век. А също е водач и в 1-ви Благоевградски МИР, от който е родом. На него сме посветили последната серия от поредицата ни за интересните имена в депутатските листи за 51-вия парламент.

Партията Бригада, от която се явява шампионът, е нова и може би мнозина ще прочетат за нея за първи път. Името, което повечето хора ще свържат с легендарния силен мъжки тв сериал, не маркира друго, освен наличието на отборен дух, който иначе доста липсва в нашето общество, за да се свърши работа. Пасва в този смисъл и на водача на листата с номер 9 в бюлетината, пък и на символа на числото - финал, завършване, изчистване преди ново начало.

Николай Николов е възпитаник на НСА, продължава образованието си в икономическия университет, докато прави успешен семеен бизнес, с който е достатъчно добре известен в Студентския град, където всички го познават. Свикнал е да прави много неща едновременно и то с успех, така че политиката я възприема като още една работа за свършване.


Борис Ангелов

Неплатена форма