19min.bg

Световният шампион от 23-ти МИРайон

Борис Борисов е единственият световен шампион в листите за следващия
парламент. И, логично, е кандидат именно в 23-ти МИР, където са и най-големите спортни обекти в родината.


Започваме от планината Витоша - най-голямата - за съжаление недобре използвана и с много проблеми - "площадка" в републиката, която целогодишно може и трябва да се използва за спорт (и други активности под открито небе), защото спортът е най-доброто здравеопазване, смята Борис. Той не може да проумее как е възможно новата администрация на столицата да допусне спиране на Симеоновския лифт, което е стъпка точно в обратната посока.

Националната спортна академия, която шампионът е завършил, с нейните множество зали, стадиони и игрища за различни дисциплини и с прекрасния си парк също е в 23-и МИР, заедно със Зимния дворец на спорта, залите Христо Ботев, Триадица и още няколко обекта, чието строителство започна при управлението на ГЕРБ в
столицата, но сега е поставено под въпрос от новата администрация, която
спря всички проекти поради неумение да управлява.

23-ти МИР е и мястото, където се намира също и спортното училище ген. Владимир Стойчев, чийто директор е Борис Борисов, а сред възпитаниците е най-титулованият на олимпиади български състезател за всички времена Мария Гроздева. Там истински шампиони възпитават настоящи и бъдещи шампиони и разширяват кръгозора им и извън спорта. Създават дисциплината и отборния дух, които така много започнаха да липсват на младите хора.

Липсват и в българската политика, където световният шампион иска да ги
наложи на бъдещите депутати, когато влезе в парламента като представител
на 23-ти МИР. Много от политиците са твърде далеч от спорта и затова не
умеят да работят в екип и да постигат заедно добри резултати за нацията.
Пренебрегват най-важните сфери за бъдещето на България: образованието и
здравеопазването, част от които е и спортът. Той трябва да бъде изведен като приоритет на едно дългосрочно управление. Заедно с образованието да работят в синхрон за развитието на младото поколение в страната.  

За Борис Борисов - №117 в листа №22 в бюлетината, ГЕРБ


Неплатена форма