19min.bg

Ц.Ц. нагласи уволнената зам.-министър за съветник


Уволнената зам.-министър Росица Димитрова може да бъде назначена за съветник на вицепремиера Валери Симеонов, заяви пред Нова шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Нямаше друг полезен ход, освен да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея. Това не означава, че ще я изгубим като експерт”. „В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да може да бъде в скъп хотел”, допълни той. Напомняме, че е отчела командировка за 16 000 лв. Цветанов отбеляза, че самият той избягва да лети в бизнес класа „заради подобни спекулации, които могат да излязат в публичното пространство”. За САЩ той лети точно с бизнескласа като зам.-министъра си.

Припомняме, че в сряда Димитрова подаде оставка от поста си на зам.-министър на труда и социалната политика, заради изхарчени 16 хил. лв. само за командировъчни самолетни билети, което предизвика голям  обществен резонанс.
Тя се оказа кадър на Цветан Цветанов по линия на Велико Търново, където двамата водеха листата на ГЕРБ на последните парламентарни избори.
В същото време Димитрова получи и подкрепата на финансирани от МС организации.