19min.bg

Цачева иска прокуратурата и КПКОНПИ да проверят имота й

Прокуратурата и държавната антикорупционна комисия ще извършат проверка на придобития от правосъдния министър Цецка Цачева имот. Това ще стане по искане на самата Цачева.


„Искам да информирам, че тази сутрин с нарочно писмено волеизявление от моя страна съм сезирала председателя на КПКОНПИ, както и главния прокурор за категоричното ми желание да бъдат извършени проверки за придобития от мен имот на ул. „Юрий Гагарин“. Като бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, и установено има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения“, заяви Цачева, цитирана от „Фокус”.


Правосъдният министър каза още, че дава съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполага. „Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени“, допълни Цачева. И посочи, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема.