19min.bg

Цачева изгони Яне Янев от залата

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева отстрани от пленарната зала председателя на ПГ на РЗС Яне Янев, съобщи БГНЕС.


 


Цачева направи това заради оскърбителни квалификации към парламента и президентството, изречени в декларация от името на ПГ на РЗС.


От трибуната Янев заяви, че Политическият съвет и ПГ на РЗС изразяват своя най-категоричен протест срещу отказа на ГЕРБ да се увеличи с един милион лева бюджетът на държавния орган, който се бори срещу незаконно забогателите от престъпления и корупция, за сметка на Президентството. Чрез този свой вот част от депутатите на ГЕРБ изневериха на собствената си съвест, за да спазят нечия повеля - защо и как, предстои да разберем в близко бъдеще, допълни той.


Позовавайки се на правилника за организацията и дейността на парламента Цачева отстрани Янев от едно пленарно заседание. Считам, че във вашето изказване се съдържаха оскърбителни квалификации и за Народното събрание, в частност за парламентарни групи, представени в него, и за държавния глава, заяви тя. Като пример за оценката си тя посочи израза "няма необходимите морални достойнства".