19min.bg

ЦЦ не отрече за партия, само за датата


„Мога да кажа, че на 19 април няма да правя партия”, заяви пред БНР Цветан Цветанов, бившият втори в ГЕРБ и настоящ шеф на Евроатлантическия център за сигурност, по повод на медийните публикации по темата.



„Но пък няма да скрия, че са много хората, които желаят да се направи нов политически проект, който действително да бъде на една по-здрава основа, за реални политики и за политики, с които действително да бъдат защитавани интересите на малкия и средния бизнес“, допълни той.



Цветанов коментира и темата за Барселонската афера и ясно се разграничи от премиера Бойко Борисов. „Има международна публикация в чужда преса – в Испания, и точно затова е темата за твърденията, че Борисов има къща в Барселона. Поставят се въпроси, на които не бих могъл да отговоря", посочи той.


„Аз съм близък до премиера, но много ясно съм разграничавал моите лични ангажименти и приятелски кръг, който имам, и хората, които действително изповядваме едни и същи ценности, и това, което в личен план е правил, както премиерът, така също и всеки един свободен български гражданин”, посочи Цветанов.



„Това, което сме имали като близост, е било чисто и само единствено в политически и партиен план и в управлението, когато съм бил в изпълнителната власт”, подчерта още веднъж той.



Снимка: БГНЕС