19min.bg

Цветанов: Бях прав за смесените райони

 


"Прогнозата, която преди стартирането на предизборната кампания, се препокри 100%”, заяви в Тази неделя бившият зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов.  „ГЕРБ е печелившият в тези избори, но със сериозно отстъпление от областните центрове. Шест от тях са загубени. БСП има прираст и той е факт, а ДПС бяха най-организираната партия”.


Според него в ГЕРБ има страх да се даде различно мнение пред хората, които вземат решение. Затова и когато нямало диалог, се получавали такива резултати.


"Ние сме като щрауса и забиваме главата си в пясъка, но всъщност проблемът остава. Аз съм сигурен, че ако премиерът даде възможност реалните членове да говорят действително това, което те са констатирали като слабост, нещата ще бъдат много по-добри и няма да бъде подвеждан", каза Цветанов. "Искам да му помогна в тази посока, защото той е подвеждан ежедневно от това, което му се съобщава”, подчерта той.


"Аз бях човекът, който през всичките тези месеци съм успокоявал членове, които или искаха да си тръгнат, или искаха да участват като независими кандидати в общинския съвет", каза още Цветанов в характерния си объркан стил.