19min.bg

Цветанов: ДСБ забиха нож в гърба на Плевнелиев

   Според зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов една от причините за оттеглянето на Плевнелиев е решението на ДСБ да го номинира за втори мандат без да го пита. "Това беше нож в гърба на президента", каза той по повод действията на ДСБ, НПСД, БЗНС и Гражданския съвет на РБ.


"Той на първо място слага лични причини, а след това все пак нека да търсим възможната причина и в единствените разрушители на дясното през годините на преход - това е ДСБ и в лицето на тения председатели и в лицето на всички членове, които се изказваха през последните дни. Те не бяха съгласувани с президента и ако не от нещо друго, поне от уважение към институцията, трябваше да проведат предварителни разговори за политическите си намерения", каза Цветанов.


По думите му ГЕРБ оценява високо свършеното от Плевнелиев "в тежкия политически период". "Не очаквайте към мен лоши думи както към Плевнелиев, така и към другите президенти преди него", каза той.


Той отрече опозиционното крило на РБ да е направило услуга на ГЕРБ, като е разчистило пътя пред партията за нов кандидат, принуждавайки Плевнелиев да се оттегли.


Цветанов каза още, че е разбрал за решението на държавния глава от изявлението му, но знае, че е имало среща между премиера и президента снощи и вероятно темата е била обсъдена тогава. Той каза още, че е можело Плевнелиев да бъде разглеждан като възможност за кандидатура на ГЕРБ за втори мандат.


 


Източник: КРОСС