19min.bg

Цветанов: Имаме 125 подписа за Конституцията, чакаме болните

Под предложенията за конституционни промени са се подписали 125 души, но те няма да бъдат внесени и днес, защото има още желаещи да ги подкрепят. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента, цитиран от БЛИЦ.


Управляващите не бързали да регистрират промените на основния закон в канцеларията на Народното събрание, защото някои от хората, които застават зад тях днес били болни, а настоявали да сложат подписите си под документа. Затова от ГЕРБ решили да ги изчакат, съобщи Цветанов, макар да имат нужните 60 подписа за внасянето им.


Въпреки това обаче ексвътрешният министър заяви, че битката за събирането на необходимите 180 или в краен случай 160 гласа в пленарната зала на три гласувания ще е трудна, каза още Цветанов. Управляващите обаче разчитали на убеждаването и търсенето на консенсус, за да ги прокарат.


Цветанов не уточни дали са готови на компромиси с опозиционните партии в парламента БСП, ДПС и „Атака“. Засега АБВ категорично отказват да подпишат промените. За сметка на това 8 депутата от БДЦ са ги подкрепили.