19min.bg

Цветанов: Имаме много имена за евроводач

„Докато в БСП има сблъсък на лобита по темата кой ще е водач за листата за европейските избори, при ГЕРБ има много достойни кандидати, които могат да оглавят листата”, заяви пред журналисти в Шумен шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Припомняме, че от 19’ вече писахме за очаквания сблъсък между 3 от топ-дамите на ГЕРБ за позицията, от която да излезе новият ни еврокомисар.


„Решението дали ще водя евролистата на ГЕРБ ще бъде взето вследствие на номинациите и преценката на Борисов”, заяви по-рано Мария Габриел. Така тя даде публичност на интригата, която тече в ГЕРБ кой или по-точно коя ще бъде лидерка на партийния списък, защото това се смята за трампин към еврокомисарския пост. Завъртя се и медийният слух, че и самият  Цветанов можело да бъде водач на листата. „Все още не сме обсъждали състава на листата, защото не са приключили номинационните събрания по места”, заяви той сега оставяйки интригата отворена.


Лиляна Павлова също може да се озове в списъците на ГЕРНБ, след като премиера Бойко Борисов многократно намеква, че тя трябва да получи нов пост. Тя е още един претендент за водач на листата на ГЕРБ. И респективно – за еврокомисар. Сериозни амбиции има и Екатерина Захариева специално към еврокомисарско място, за което обаче първо трябва да участва в избори.