19min.bg

Цветанов: Йотова превъзхожда с класи президента

Цветанов смята, че има голяма разлика между изказванията на Илияна Йотова и тези на президента й я поздрави. „Тя има съответния опит и знае как се прави голямата политика. Тя превъзхожда с класи поведението на президента и позицията, която отстоява, свързана с националните интереси на страната“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщава БГНЕС.


Румен Радев е човекът, който всъщност вече говори повече като заявка като политически лидер на политически проект, а не като президент на Република България, смята Цветанов. На въпроса какъв е този проект, зам.-председателят на ГЕРБ отговори: То за всички вече ясно.


Разделението, което се прави днес в обществото и координираните действия между БСП и президента Радев, са с една единствена цел – постигане на политическа дестабилизация, на политическа криза, която да доведе до предсрочни парламентарни избори и съставяне на служебен кабинет, каза още Цветан Цветанов пред журналисти в парламента. Според него това означава удовлетворяване на желанието на БСП да участва в управлението, както имаха кратката възможност да го направят по време на служебния кабинет на Румен Радев.