19min.bg

Терзиев 3 мес.не разбрал, че "детелината" на бул.България не е на СО и няма пари за ремонт

"Точно 3 месеца отнело на Столичната община да установи, че детелината на Бояна, която самата община затвори, не била към общината.

Твърдението на 31 май е, че се затваря, защото е опасна и започва обследване, вероятно ще следва ремонт. За обследването мълчание, а за ремонта като строителната програма на СО за 2024 - няма го. Какви са точно конструктивните проблеми не е ясно, остойностяване също няма, доколкото ми е известно и поръчка няма.

Вече половин година София няма зам.кмет по строителството.

Срамна работа биха казали някои, а други абсолютна некадърност. 3 месеца чакаме Столичната община да свърши нещо, а дни предни първия учебен ден и обявения от самата община срок за пускане на движението Столичната община казва "не отговаряме ние".

Питам се:

- Колко проведени срещи има между СО и АПИ по темата (има ли протоколи от срещите, официална или друга кореспонденция със задачи и срокове)


- При строителството и снегопочистването АПИ отговаря за републиканската пътна мрежа в това число Околовръстен път, но за подходите му отговаря Столичната община. Ако е вярно днешното твърдение на Общината, с какъв акт е затворен този път, за който отговаря АПИ?


- Какви действия са предприети от Столичната община?


- Каква организацията на движение се предвижда от 15 септември?

Иначе 5 млн.лв. на софиянци за командировки за полугодието. От пътувания на служебни разноски, на управляващите София не им остава време да решат проблемите на гражданите и гостите на София.

София може повече", пише общинският съветник Ст.Марков.