19min.bg

Терзиев не направи нищо, а много говореха срещу фирмите на почистване: Борисов

Никога не съм се занимавал пряко с Българската банка за развитие, но помня, че уволних Стоян Мавродиев заради една колекторска фирма. За Вълка си спомням също добре – когато аз като кмет на София воювах със Станишев, който беше премиер, до Станишев излезе Румен Гайтански с фирмата си да мие улиците на столицата, тогава ми правеха кризи с боклука. Прибраха кофите за боклук. Колкото аз съм се борил с тези хора, никой не е-и успях.
Днес е голям празник – Голяма Богородица – да Ви е честит, особено на майките. Господ бави, но не забравя. Явно и нашата съдебна система е така.


Кметът на София не направи нищо откакто е на власт, а много говореха срещу фирмите на почистване. Имаше хиляди репортажи как не е почистено, а в София се чистеше добре. Зимно време като не хванеха някоя снежинка във въздуха знаете какво се случваше.


Да проверят и "Булгартабак" щом господин Петков сутринта е казал, че трябва. Аз мисля, че по тази сделка подобна голяма цифра по приватизация не е получавана в България.


По начина, по който се държат всички политически партии, може да говорим спокойно за осми избори. 7 пъти правим едно и също нещо – "Ако се спънеш един път в камък – добре, но ако го повториш – значи си глупав". Така подредени не може да постигнем евроатлантическа, не коалиция, не сглобка, но някакъв шанс на гражданите да излязат и да гласуват – така ще може да постигнем нещо стабилно за 4 г. – това е смисълът на изборите.


Аз се вбесявам като гледам задръстените пътища в България. Румъния ни изпревариха, а нямаха нищо. Климатичните промени са факт. Виждате и в съседна Гърция какво е, но и у нас не са по-ниски. Язовирите са на 30%, 20% от тях е тиня – санитарен минимум. Водопроводите, които докарах от Дунав до Лозница, за да захраним Разград, Шумен, Каспичан – спряха преди 3 г. Напоителните системи – нещо, без което нашето земеделие не може да съществува – бяхме заделили пари и ги махнаха.


Абсурд е в тези климатични промени без напоителни системи да има модерно земеделие. IT секторът – имаме рядък шанс, ако ги освободим от данъци, да привлечем инвеститори от цял свят. Страшно много американци се заселват у нас. Мен ме интересува какво ще се случва и в ЖП транспортът – той е бъдещето, това е екологичен транспорт. Както и във всяка една сфера, в която говорехме. За съжаление всеки ден чуваме само едно и също нещо – КПКОНПИ, прокурори – ако не говориш за това си враг на държавата. Ама не ме интересува, аз съм пишман футболист и на стари години се захванах, защото ми е любов. Съдията може да ти създаде проблеми, но ако имаш добър отбор се преодолява. Същото е и с тази система.


Истински, което ме касае е как да осигурим на хората възможност да гласуват за това, което искат. ГЕРБ не отговаря на нападките, за да може да има диалог. С обидите нищо не може да се направи. Аз съм убеден, че това е продуктивната позиция, защото ще мине месец и половина и ще се озовем в същата враждебна обстановка между партиите и дори разговор няма да може да се проведе. Мога само да апелирам – нека и техните анализатори да го изучат какво ще се случи, ако не направим правителство. По 120-130 млн. ще даваме непрекъснато за избори ли?!


В България вече всички разбират от политика и от футбол, затова и футболът ни отиде на такова ниво, защото когато даваха оценка за Любо Пенев, че бил казал: "Да духат супата", го махнаха. Ние тогава бихме Румъния, а никоя друга държава не го направи. Каквито са хората – такива и политиците. 240 партии имат, ако не могат да си намерят за кого да гласуват и 250 да са – пак ще е същото. Не упреквам хората, а нас политическите партии, че оставихме сегашната ситуация да се повтаря.


Как ще привлечеш инвеститори? Единственият ни плюс остана, че имаме евтина работна ръка, ама май и такава нямаме – бизнесът вкарва от Тайланд, Узбекистан, от къде ли не. А не съм съгласен с министъра на труда и социалната политика за безработицата – няма празен стол по заведенията като минавам и ги гледам. Българите не обичат така да им говориш, но това е факт. Плажовете са пълни, в момента само парламентът работи" коментира Бойко Борисов.