19min.bg

Time Out разкри "най-готините" квартали в света за 2023 г.

Квартал на изкуствата в Мадрид, устойчив квартал в Мелбърн и перспективна зона в Меделин - какво е общото между тези места?



Според световното издателство Time Out те са сред най-готините квартали в света.



Всяка година Time Out се допитва до свои служители и сътрудници от цял свят, за да състави списък с 40-те най-забавни, интересни и модерни квартала.



Начело на списъка за 2023 г. е Лаурелес в оживения колумбийски град Меделин, който е роден град на музикантите Джей Балвин и Карол Джи.



Според Time Out перспективният квартал Лаурелес има "доста спокойна репутация", въпреки че в него се намират футболният стадион Estadio Atanasio Girardot и прочутата улица за нощен живот La 70.



Все пак досега той е устоял на джентрификацията, която са преживели други квартали на Меделин, а Луис Гомес от Time Out отбелязва, че традиционните продавачи на плодове все още бутат количките си по улиците на Лаурелес.


Пет от 10-те най-готини къщички се намират в Европа, като крайбрежната улица Хавнен в Копенхаген и историческият квартал Смитфийлд в Дъблин попадат в списъка за първи път.



Квартал Смитфийлд в Дъблин, Ирландия, е най-високо оцененото място в Европа.


В Азия е отличен оживеният квартал Шеунг Уан в Хонконг, а в САЩ най-добре се представя кварталът Мид Сити, където се предлага една от най-добрите храни - и това е много, като се има предвид, че целият град е известен с чудесната си храна - в Ню Орлиънс.



Isola, което на италиански означава остров, е най-готиният квартал в Милано.


Най-готините квартали на Time Out за 2023 г.



- Лаурелес: Меделин, Колумбия


- Смитфийлд: Дъблин, Ирландия


- Карабанчел: Мадрид, Испания


- Хавнен: Копенхаген, Дания


- Шеунг Ван: Хонконг


- Брунсуик Ийст: Мелбърн, Австралия


- Среден град, Ню Орлиънс


- Изола: Милано, Итали


- Запад: Амстердам, Нидерландия


- Томигая: Токио, Япония 


 Източник: CNN