19min.bg

Томислав се видя премиер, събира кабинет

        Томислав Дончев събира кадри за свой кабинет, на които се обяснява, че той е бъдещият премиер на България, след като Борисов отиде президент, тръбят високопоставени източници.



Първата вече назначена да прави сухи тренировки е Деница Сачева. Бившата кандидат-депутатка от ДСБ и пиарка стана тези дни заместник-министър на социалната политика, независимо от яростните си критики по правителството до онзи момент, най-вече по премиерския любимец Петър Москов. И как да бъде иначе, след като за неговия пост пък загрява друг от хората на Томислав – бившият Костов министър Илко Семерджиев, който е и  приятел на Сачева.



С мераците, приписвани от източници от високите етажи на властта на Дончев, се обяснява и предложението на Цветанов габровецът да стане кандидатура на ГЕРБ за президент. Бившето вице на Борисов вероятно иска елегантно да отстрани Томислав от своя собствен път, ако се наложи да става премиер. И защо Цветанов да не стане министър-председател, след като бе оправдан по всички обвинения, заради които не го включиха при съставянето на този кабинет.
С мълвата за мераците на Дончев се обясняват и някои маневри на финансовия министър Владислав Горанов. Не е случайно, че неговото ведомство, което отговаря за фискалния резерв, от известно време специално изнесе на сайта си какви огромни невъзстановени суми имаме по еврофондовете, за които Томислав е директно отговорен в правителството. Така се разбра, че Брюксел ни налага санкции, наричани корекции, в огромни размери.  След като 19’ започна да цитира данните, преди месец информацията бе прибрана в общия кюп на резерва.