19min.bg

Топлофикация осъди пенсионер без парно

Пенсионер от Пловдив стана поредната жертва на злоупотребите на родните топлофикации. Мъжът се отказал от парното още през миналия век. Резултатът дотук е, че ,,Топлофикация" е осъдила човека, съобщи Нова телевизия. Иван Казев купува гарсониерата си в квартал "Тракия" през 1990 г. В продължение на пет години се топли на парно. След това се отказва от "Топлофикация". Така вече 19 години мъжът се топли на ток и в това години наред не е имало драма.


С идването на новия век обаче дошла и изненадата, че дължи пари за парно. Човекът пише писма до "Топлофикация" с молба да изпратят комисия, която са установи ползвал ли е парно или не. Комисия обаче не дошла. Продължавали да идват само сметки. Той пък продължавал да не ги плаща. Пишел писма до цели 5 години, после решил, че от тях няма смисъл. И спрял. Но дългът не спирал да се трупа.


Преди две години "Топлофикация" осъжда Иван Казев. Скоро след това го посетил съдебен изпълнител да му опише имуществото - старинни мебели. Телевизорът, който се набива на очи като най-скъпата вещ, се оказва, че е на негов приятел. От EVN-"Топлофикация" са категорчини, че са спазили закона. И макар че всички във входа ползват топло, а Иван Казев - не, по закон той е длъжен да плаща таксата сградна инсталация.