19min.bg

Тото милионерът от Перник се похвали

Пернишкият бизнесмен Росен Русимов се похвали, че той е пуснал един от двата фиша, които спечелиха по 4,7 милиона лева от тотото в неделя, пише "24 часа". Тогава падна рекордният за България джакпот от 9,47 млн. лв.


Новината се разчу след здрав купон в понеделник вечерта. Росен разбрал, че е късметлията, в кафене “Малибу”, което се намира точно до пункта, където е пуснат печелившият фиш. Вечерта събрал най-близките си, за да полее късмета. Русимов е собственик на фирмите “Верига груп”, “Витрен” и “Фламинго 002” за изработка на вериги и съсобственик на Централна ремонтна база в Перник.


Той призна, че е планирал как да изхарчи милионите, които щял да вземе от централата на тотото. Вече бил поръчал ново оборудване за ремонтната база, което щяло да глътне по-голямата част от джакпота. Така Русимов щял да стабилизира бизнеса си.


Все още не е ясно кой е взел останалите 4,7 милиона, които паднаха в Бобошево. Главен заподозрян е братът на кмета, след като в понеделник мнозина вярваха, че градоначалникът е пуснал фиша с милионите.