19min.bg

Тръмп: Хората ще въстанат, ако бъда импийчнат

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не се притеснява от импийчмънт и че плащанията, направени преди изборите през 2016 г. от неговия адвокат Майкъл Коен към две жени, не нарушават законите да финансирането на предизборната кампания.


Миналата седмица федералните прокурори посочиха, че Тръмп е наредил на Коен да извърши незаконни плащания. Той е платил шестцифрени суми на Сторми Даниълс и Карън Мкдуугал, две жени, които твърдят, че са имали сексуални връзки с Тръмп преди повече от десетилетие, за да си мълчат.


"Трудно е да ако бъде импийчнат някой, който не е направил нищо лошо и кой е създал най-голямата икономика в историята на нашата страна", каза Тръмп пред Ройтерс в интервю в Овалния кабинет. "Не се притеснявам, не. Мисля, че хората ще се въстанат, ако това се случи ", каза президентът.


Очаква се днес да бъде произнесена присъдата на Майкъл Коен, който е обвинен в укриване на данъци и нарушенията на правилата за водене на предизборни кампании. През август Коен се призна за виновен по осем обвинения, между които за нарушаване на финансовите правила в предизборна кампания.