19min.bg

Тръмп: Не е имало тайно споразумение с Русия

Президентът Доналд Тръмп заяви, че разследването за възможна намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г. "създава много лош имидж" на Съединените щати, съобщава Ню Йорк Таймс. Пред вестника Тръмп заявява, че смята, че специалният прокурор Робърт Мюлер, който ръководи разследването, ще се отнася с него справедливо.


Това мнение противоречи на неотдавнашните атаки на лидери на Републиканската партия срещу Мюлер, който оспориха доверието към него и призоваха да бъде назначен друг специален прокурор.


"Това създава много лош имидж на страната и поставя страната в много лоша позиция", каза Тръмп пред в. Ню Йорк Таймс, визирайки разследването, водено от Мюлер. "Така че колкото по-скоро свърши, толкова по-добре ще бъде за страната", добави президентът.


Доналд Тръмп посочва също, че не се притеснява за текущото разследване, защото, по думите му, "всички знаят", че не е имало тайно споразумение с Русия.


Президентът повтори, че твърденията за намеса от страна на Русия са били измислени от високопоставени служители на Демократическата партия и че това е "хитрост", "претекст" за обяснение на поражението на президентските избори на кандидата на демократите Хилари Клинтън.


Източник: Гласове