19min.bg

Третият лъч на метрото с нови влакчета

      Влаковете на новия трети лъч от софийското метро вече няма да бъдат руски, а ще бъдат на германския бранд Сименс. В новите метростанции, пътниците ще се придвижват с иновативните леки, безшумни и комфортни мотриси.


През лятото на 2015 г., компанията предложи по-ниска цена за доставката на 20 нови метровлака за бъдещото трасе от ж.к. Овча купел до ж.к. Левски, което се очаква да бъде готово през 2020 г. Новите мотриси струват 418 млн. лв. без ДДС, или по около 20,9 млн. лв. на метровлак. Зелената линия ще предоставя максимална полезност чрез високите транспортни мощности и ниски експлоатационни разходи, съчетани с полза за околната среда. Пътниците ще пътуват в приятна, освобождаваща от стреса среда благодарение на светлия интериор, атрактивното осветление и модерната климатична инсталация, уверяват производителите. Естествените материали в топли цветове повишават нивото на релаксация в забързания съвременен свят.


Като клиент Столичната община ще може да избере интериорната конфигурация на седящите места, дължината и ширината на вагоните, модела на дръжките и осветлението.Стандартният влак с 6 вагона развива максималната скорост между 80 и 90 км/ч, има 256 седящи места и общ капацитет от 1450 пътници.


Припомняме, че пероните на новите метростанции ще бъдат оборудвани с предпазни преградни врати.