19min.bg

Третият мандат е критичен: Нинова

Третият мандат е критичен, безотговорно е да се правят избори до дупка. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Народното събрание, предаде Фокус.



Според нея "Демократична България" продължават с лошия стил, който ни е довел до тук. "Призовавам ги, тъй като третият мандат е критичен, да се успокоят, да не предпоставят нещата, да не поставят условия предварително", каза още Корнелия Нинова.



Тя заяви, че трябва да започнат нормалност и разговори. "Разбираме тежестта си. Имаме 36 депутата, не можем сами, не проявяваме високомерие, не поставяме условия", каза още Корнелия Нинова.



Според нея е безотговорно да се правят избори до дупка особено ако се гласува през есента в развилняла се COVID, социална и икономическа криза. "В такава ситуация отново да правим избори е безотговорно особено при съвпадение с президентски", каза още Корнелия Нинова.



Ливерът на БСП отговори и на въпрос дали подкрепя Румен Радев. "Разбира се, и за това има решение на нашия колективен орган - Националният съвет", заяви още Нинова.