19min.bg

Три акта и четири протокола за нарушения на мерките в градския транспорт

Три акта и четири предупредителни протокола бяха съставени за нарушения на мерките в градския транспорт тази сутрин. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти при проверката на новата сграда към детска градина 124 „Бърборино“ в район „Красно село“, предаде Фокус.

„Контролът е засилен максимално. Удвоихме екипите на общинската полиция, които проверяват за носене на маски. От сутринта текат такива засилени проверки. Три акта бяха съставени до преди час - два и четири предупредителни протокола. Предупредителни протоколи се съставят за наличие на маска, но неносенето ѝ или неправилното носене", добави тя. Фандъкова допълни, че в метрото също се провеждат засилени проверки.

„От самото начало се прави засилена дезинфекция два пъти дневно в наземния транспорт. На станциите на метрото се прави по-често. На влаковете се прави както през нощта, така и през деня на няколко часа", обясни кметът.

„На открито в паркове и градини заповедта гласи, че трябва да се държим на разстояние от поне метър и половина", подчерта Фандъкова.


Снимка: БТА