19min.bg

Трима полицаи пребиха брутално мъж

Трима полицаи са арестувани за побой по време на работа, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ. По данни на Лазаров служителите на реда са се отклонили от маршрута, за да се саморазправят с жертвата си - 54-годишен мъж. Причината за бруталната и неетична постъпка според запознати са лични отношения между родителите на единия полицай и пребития.  Сигналът за нападението е постъпил в 1:30 ч. вчера, а мелето е станало в столичният квартал Свобода.


Униформените, служители към Първо РПУ са първоначално са патрулирали, но след това се отклоняват от маршрута и отиват да се саморазправят. Причакали 54-годишния мъж и след това му нанесли смъртоносен побой. Пострадалият човек е откаран в болница, в тежко състояние.


Тримата нападатели под пагон са задържани и са предприети процесуално-следствени действия.


Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров  даде случая като пример за принципността в МВР. Малко преди новината за това той обясни, че във ведомството тече проверка за полицейско насилие по време на протестите преди няколко седмици. Тя е започнала след изнесени в медиите информация за униформени, превишили правата си. Припомняме, че след информацията за бити недолни от управлението граждани, главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че в материалите, попаднали в прокуратурата, няма данни за упражнявано насилие от страна на полицаи.