19min.bg

Турските граничари набили българина от страх

   Побоят над българин на наша територия от турски граничари бил заради страх от уволнение, обясни вътрешният министър Валентин Радев в Народното събрание запитан за случая.


Според Радев българският гражданин се отказал да минава границата, когато разбрал, че има проблем със системата на турска страна. Той обаче вече бил в нея и е трябвало да мине през рентгена с автомобила си. Турските граничари са поискали да мине през рентгена, тъй като се усъмнили. Българинът, обаче направил обратен завой към българския пункт, за да си тръгне, 10-20 метра навътре на ГКПП - Лесово той бил настигнат и нападнат от турските граничари, съобщи Дир.бг.


В момента има създадена контактна група между двете страни за изясняване на всички детайли. Всички документи са предадени на прокуратурата в Ямбол.


Вътрешният министър даде уверения, че най-агресивният от турските граничари, нападнали нашенеца, ще бъде наказан. Според Радев, обаче правилата на всеки един граничен пункт трябва да се спазват. Той допълни, че при разпита нашенецът не е бил много словоохотлив.