19min.bg

Убийството на А. Петров може да се окаже политическо: Слави

Убийството на Алексей Петров е много възможно да се окаже политическо. И прокуратурата, и МВР трябва веднага да започнат да разпитват всички участници в разговорите с Алексей Петров за съставянето на сегашното правителство. Това написа в страницата си във Facebook лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

По-рано днес Бойко Борисов заяви: „Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той, като всички нас, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни избори. Поне за важната законодателна рамка да е факт. Срещи сме провеждали - с  него, той с тях и обратно, за да си имаме някакво крехко доверие”, обяви лидерът на ГЕРБ.

Според Трифонов "публичната тайна е станала обществено ясна". Той пита като какъв Алексей Петров е участвал в съставянето на това правителство и не трябва ли сега журналистите "да разцепят от въпроси Кирил Петков, баща му, Бойко Борисов, Николай Денков и цялата им управляваща некоалиция". Трифонов коментира, че сред българската журналистика има двоен стандарт. Журналистите, политолозите и социолозите най-вероятно ще си траят, смята лидерът на ИТН.