19min.bg

Удариха бургаска банда силоваци

   Над  15 души бяха арестувани в Бургас при зрелищна акция на ГДБОП. Действията се проведоха под надзора на Специализираната прокуратура, като участие взеха служители на отдел Криминална полиция на ОДМВР - Бургас, ГДБОП и Жандармерията. Според  данните задържаните са членове на организирана престъпна група, занимала се с принуда, нанасяне на телесни повреди, унищожаване и увреждане на имущество, палежи и трафик на хора. Операцията е започнала вчера сутринта около 9.30 ч. Сред закопчаните са известните бургаски мафиоти Петър Биберов-Кюфтето и собственика на охранителна фирма Николай Мечков. Кюфтето е бил арестуван пръв. Той е сочен като най-големият конкурент на Митьо Очите по морето и има собствена нарко бригада. Антимафиотите са го извели от пералното помощение на един от известните хотели в Бургас.


Шефът на охранителната фирма Николай Мечков пък бил арестуван пред дома си. Баретите са обискирали и офиса на фирмата му. Заедно с него са задържани тримата му охранители. През целия ден вчера по улиците на Бургас имаше силно присъствие на антимафиоти, предава Флагман.


„Акцията е планувана, издирваме лица, свързани със силови поръчки“, е точният цитат на полицай, пряко ангажиран с вчерашната операция. Действията прдължиха цял ден като са били претърсени множество офиси и домове.