19min.bg

Украинската армия разпъна на кръст дете на 3г. в Славянск

В Славянск става истински геноцид на мирно население. Все повече информация от очевидци на зверствата и ужаса, успели да избягат от града, се проточва в пространството. Галина, майка на 4 деца разказала, как е станала свидетел на зверско престъпление, извършено от Националната гвардия на Украйна, след като опълчението е напуснало града, предаде ИТАР-ТАСС. Тя споделила, че гвардейците разпънали 3-годишно дете на табло за афиши и инквизирали майката на детето.


„Те събраха всички останали в града, а основно това са жени, деца и старци, защото там вече няма мъже. Това нещо се нарича показателна инквизиция. Взеха 3-годишно дете и като Иисус Христос, го разпънаха на табло за афиши. Двама държаха детето, а трети приковаваше ръчичките му с пирони. Всичко това пред очите на майката, която държаха други гвардейци” споделила през сълзи Галина. В също време обстановката в Донецк продължава да бъде напрегната.


В небето кръжат военни хеликоптери на украински ВВС. По сведения на привържениците на федерализацията, обстрелът се води от въздуха по жилищни квартали на града и предградия, има ранени и загинали сред мирното население. В съседните на града села не стихват ожесточените сражения. От Карловка не е останало почти нищо, селото буквално е изпепелено заедно с всички хора в него. Град Мариинка също е обстрелван многократно, има десетки загинали, разрушени са частни домове и административни сгради.