19min.bg

УниКредит е „Най-добра банка за частно банкиране” в Централна и Източна Европа

УниКредит е "Най-добра банка за частно банкиране" в Централна и Източна Европа, според проучване на едно от най-авторитетните икономически издания Euromoney. Водещата европейска банкова група печели 14 награди в различни страни и категории за дейността си в региона.


"Високото отличие ясно показва, че бизнес стратегията ни дава добри резултати. Те се потвърждават от увеличения брой клиенти и постигнатите още по-високи нива на клиентска удовлетвореност", коментира Ян Троничек, директор „Частно банкиране“ на УниКредит за Централна и Източна Европа.


"Частно банкиране" на УниКредит в региона на Централна и Източна Европа обслужва над 25 хил. клиенти с общ размер на финансовите активи от над 10 млрд. евро. Към края на декември 2014 г. УниКредит Булбанк управлява активи на частни клиенти на стойност 448 млн. евро. 


Проучването на Euromoney предоставя количествена и качествена оценка на най-добрите практики от сегмента "Частно банкиране" по географски райони и обхват на предлаганите услуги. То се счита за един от най-достоверните източници на информация, тъй като взема под внимание не само анализи, предоставени от банките, но и оценка на бизнес партньорите. Изследването покрива повече от 35 продуктови и клиентски категории на регионално и местно ниво в 60 държави.