19min.bg

Университетите си ги мерят в Строежа

Осем отбора от представители на 6 вуза се изправиха един срещу друг в титанична битка на знания в култовия клуб Строежа в Студентски град. Първо място по интелект завоюваха младежи от Софийския университет и Медицинска академия. Техният тим бе сформиран от публиката буквално в последния момент.


„Това показва, че когато се обединим, сме най-силни”, коментира Ивайло Динев от движението Промяна за студентите, което организира състезанието. Тезата му се доказва и от факта, че среброто също отиде при сборен отбор от НАТФИЗ, УНСС и Софийския.


Състезанието протече в стила на най-хитовите програми за проверка на знанията. Имаше въпроси с по 4 варианта за отговор.


Въпросите бяха разделени в 5 категории: история, география, литература, социални науки, изкуство. В отборите имаше представители на Софийския университет, НАТФИЗ, УНСС, Университета по архитектура, строителство и геодезия, Медицинската академия и Академията на МВР. Участниците бяха събрани чрез Фейсбук. За всички участници имаше безплатна бира от Строежа. Наградите за победителите и техните подгласници бяха книги. Книги се подаряваха и на игрите с публиката, в които всеки можеше да пробва знанията си с въпроси, зададени специално за присъстващите в залата.