19min.bg

Управлението на ГЕРБ зависи изцяло от ДПС: Свиленски

"Внесохме пети вот на недоверие срещу това правителство. Надявам се този път наистина да бъде последен и това правителство да напусне управлението. Темата отново е корупция, защото правителството е същото и преди пет вота, а именно- олицетворението на корупцията. Когато едно и също правителство управлява с едни същи механизми и методи - това, срещу което ние, а и вече и цялото общество, се противопоставяме- корупцията,  няма как темата да е друга". Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски пред БНР.


 


По неговите думи всеки един български гражданин вече вижда корупцията през собствения си живот и я свързва пряко с управлението. "Досега имаше усещане за корупция сред обществото - било то в здравеопазване, било то във финансова система, сега българите разбраха кои са носителите на тази корупция и насочиха критиките и гнева си точно срещу тях. Казват го ясно: "Оставка на правителство, оставка на Борисов". Вече не само опозицията, а всички български граждани ясно виждат кой е проблемът и кой е преносителят на проблема. Сега остава това - този, който е носител на този проблем, да бъде отстранен от управлението и да започнем възстановяване на държавата", категоричен е Свиленски.


"Аз ходя на протестите и виждам какво искат хората. Всеки един протестиращ има собствена гледна точка и собствено виждане, но всички искат да няма корупция и Борисов да го няма. Ние от БСП сме зад протестиращите и редом с тях, но протестът е на младите хора, които не могат повече така да живеят в държавата", каза още социалистът.