19min.bg

Усилен труд в парламента днес

Парламентът ще заприлича на кошер в ранния следобяд. Депутатите ще работят като пчелички в комисии, при това в присъствието на представители на президентската, изпълнителната и съдебната власт, предаде Дартснюз.


В ресорната за контрол над сигурността са поканени президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Михаил Миков, председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев, главният прокурор Сотир Цацаров, вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев, председателите на парламентарните групи и председателите на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред, отбраната и външна политика. Стълпотворението е заради изслушването на двамата кандидати за мястото на Делян Пеевски като шеф на ДАНС - Недялко Недялков и Владимир Писанчев.



Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева ще представи на съвместно заседание на парламентарните комисии по икономическата политика и туризъм и по бюджет и финанси информация за законодателната програма на Министерския съвет в областта на икономическата и финансовата политика.