19min.bg

Уволниха лекар, предписвал Ивермектин за Covid

Лекар от Пенсилвания, обвинен в предписване на ивермектин и хидроксихлороквин за лечение на Covid-19 - две лекарства, които регулаторните органи определиха като не безопасни за лечение на болестта, е бил уволнен тази седмица, съобщи регионална здравна система, предаде nytimes.com.




Лекарката Едит Бер, която е работила за Tower Health, е обвинена, че е изписвала рецепти за лекарствата, които не са одобрени за профилактика или лечение на Covid, съобщиха от компанията. Здравната система съобщи, че е научила за обвиненията срещу д-р Бер.


 


"Разследвахме въпроса и в резултат на това трудовото правоотношение на д-р Бер с Tower Health Medical Group беше прекратено незабавно", се казва в изявление на здравната система от петък.




В петък д-р Бер не беше открит за коментар. Новината за уволнението ѝ беше съобщена от PennLive. com в четвъртък.


 


Tower Health е регионална здравна система, базирана в Пенсилвания, която се състои от няколко болници, включително Phoenixville Hospital, на около 30 мили северозападно от Филаделфия, и Pottstown Hospital.


 


Според Държавния департамент на Пенсилвания тя е лицензирана като лекар и хирург. От Tower Health заявяват, че д-р Бер не е спазил изискванията за предписване на лекарства за "нелекарствени" цели, включително да се консултира с историята на заболяването на пациентите.